Breaking News
Home - Smartwatch - Samsung - Samsung Gear 2 - Algemene informatie over de Samsung Gear 2

Algemene informatie over de Samsung Gear 2

Samsung gear 2 klein en grootSamsung doet opnieuw een gooi naar het veroveren van de smartwatchmarkt met de introductie van de Samsung Gear 2. Ten opzichte van zijn voorganger is de Samsung Gear 2 op enkele punten sterk verbeterd. Het notifcatiesysteem is opgepoetst en de communicatie tussen smartphone en telefoon is verder geoptimaliseerd. Eveneens verbeterd is de batterijcapaciteit, en een opgeladen accu zou nu zo’n 3 dagen mee moeten kunnen.

Het operating systeem is volledig omgegooid; de Samsung Gear 2 draait op het besturingssysteem Tizen OS. De eerste gebruikservaringen zijn uiterst positief. Middels Tizen OS heb je onder meer toegang tot telefoniefuncties, camerafuncties, e-mail/app/sms, voice control, agenda, het weerbericht en legio van aanvullende applicaties die te downloaden zijn.

De Samsung Gear 2 is een van de weinige smartwatches die beschikt over een camera, welke subtiel is weggewerkt aan de bovenkant van het strakke sAMOLED-display. Ditzelfde sAMOLED-display heeft een opvallend hoge pixeldichtheid (320×320 pixels) en overklast daarmee de meeste andere smartwatches. Dit sAMOLED-display staat standaard uit – een eigenschap waar Samsung veel kritiek over te verduren heeft gehad bij de vorige Samsung Gear. Het display zou echter automatisch aan moeten springen zodra de gebruiker zijn pols draait om het horloge af te lezen.  Belangrijk om in de gaten te houden is overigens dat de Samsung Gear 2 alleen te koppelen is aan smartphones van het merk Samsung.

Naast de Samsung Gear 2 is er ook de Samsung Gear 2 Neo. Deze heeft een iets andere klokbehuizing en er ontbreekt een camera, hetgeen de prijs van de NEO aanzienlijk lager doet uitvallen. Het overwegen waard voor mensen die de camerafunctie weinig waarde toekennen.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Pic Samsung gear 2 6

Samsung Gear 2 kopen: de beste deals

De Samsung Gear 2 is hedendaags verkrijgbaar in de winkel. Op deze pagina vergelijken wij ...

Geef een reactie