Breaking News
Home - Smartwatch - Pebble - Pebble Steel - Algemene informatie over de Pebble Steel

Algemene informatie over de Pebble Steel

Pebble Steel GrootDe Pebble Steel is het tweede horloge uit de stal van Pebble en kan als opvolger worden gezien van de originele Pebble smartwatch, die in 2013 verscheen. Pebble differentieert zich van vele andere smartwatchfabrikanten door de relatieve eenvoud van haar smartwatches. De Pebble Steel heeft een erg ‘lichte’ processor, met relatief weinig rekenkracht. Het display is een e-paper display, zoals dat ook in e-readers wordt toegepast. Dit scherm toont slechts zwart-wit tinten en verbruikt weinig energie, hetgeen resulteert in een lange batterijduur. De filosofie achter de Pebble smartwatches is er een van een effectieve en ergonomische gebruikservaring. En daarin lijkt Pebble behoorlijk geslaagd.

De Pebble Steel oogt meer volwassen dan zijn voorganger en heeft een robuustere uitstraling én afwerking. De Pebble Steel is vervaardigd uit roestvrij staal en het scherm wordt beschermd door krasvrij gorilla-glas. Het roestvrij staal is verkrijgbaar in de kleurstellingen ‘gepolijst staal’ en ‘matzwart’. De Pebble Steel is compatibel met zowel een op Android draaiende smartphone als met een iPhone, al lijkt de ondersteuning van iOS momenteel iets verder doorontwikkeld te zijn. Er zijn momenteel nog enkele verschillen in de gebruikservaring tussen Android- en iOS-gebruikers; iOS-gebruikers kunnen bijvoorbeeld niet filteren welke notificaties er wél of niet worden doorgegeven, terwijl Android-gebruikers meer moeite hebben met het soepel koppelen van smartwatch en smartphone, door enkele bugs in de Pebble-app voor Android. De verwachting is dat eventuele discrepanties en onhebbelijkheden middels softwarepatches gaandeweg zullen worden verholpen.

Met de Pebble Steel kan je onder meer de muziekspeler op je telefoon bedienen, inkomende oproepen weigeren of aannemen en notificaties van je sociale media ontvangen. Daarbij is het wel zo dat bij lange notificaties, zoals een lange e-mail, niet altijd het gehele bericht op het display weergegeven kan worden. Hiervoor moet dan toch de gekoppelde smartphone geraadpleegd worden. Een groot pluspunt is verder weer dat er veel Pebble-specifieke apps beschikbaar zijn in de Playstore en App-Store. Deze apps installeer je op je smartphone, waarna ze verder geheel te bedienen en gebruiken zijn via je Pebble Steel. Denk bijvoorbeeld aan fitness-gerelateerde apps, of apps waarmee je informatie over het openbaar vervoer kan opvragen.

De meningen over de Pebble Steel lopen (allicht) uiteen, maar de tendens lijkt te zijn dat het een redelijk goed horloge is wat nog wel enkele gebruiksongemakken en kinderziekten kent. Dit is ook niet vreemd daar de Pebble Steel qua technologie identiek is aan de originele Pebble, slechts de materiaalkeuze is anders. De originele Pebble was een topper van de eerste generatie smartwatches, maar inmiddels zijn we aangekomen in het tijdperk van de tweede generatie smartwatches. En in het gezelschap van nieuwkomers als de Motorola Moto 360 en LG G Watch lijkt de Pebble Steel toch wat meer moeite te hebben om mee te komen. Toch spreken de verkoopcijfers in het voordeel van Pebble, en dat zal ook niet voor niets zijn.

 

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Pics Pebble Steel 3

Pebble Steel kopen: de beste deals

De Pebble Steel is verkgrijgbaar vanaf 299,99 euro. Op deze pagina vergelijken wij de scherpst ...

Geef een reactie