Breaking News
Home - Smartwatch - LG - LG G Watch - Algemene informatie over de LG G Watch

Algemene informatie over de LG G Watch

g-watch kleinVanaf 8 juli 2014 is de LG G Watch verkrijgbaar in Nederland. Middels dit toestel debuteert tevens Google’s Android Wear, het aangepaste besturingssysteem voor smartwatches van Google. De designfilosofie van de LG G Watch heeft een pragmatische insteek; er is gekozen voor een vierkant display omdat het leeuwendeel van de applicaties is ontworpen met een vierkant display in het achterhoofd. Het idee is dat de compatibiliteit met bestaande applicaties dus gemaximaliseerd wordt door te kiezen voor een vierkant display.

De LG G Watch werkt op basis van je smartphone en vereist een bluetooth verbinding om bruikbaar te zijn. De LG G Watch is compatibel met alle smartphones die op Android 4.3 of hoger draaien. Ook Android-based smartphones van andere merken worden door de G Watch ondersteund, dus je smartphone hoeft niet per se van het merk LG te zijn.

De LG G Watch heeft een 1.65 inch display (4,2 cm) met een 280×280 p resolutie. De beoogde batterijduur zou net onder de 40 uur liggen, maar om te voorkomen dat het toestel onverhoopt uitvalt wordt aangeraden dagelijks de accu op te laden.

Via Bluetooth worden notificaties van alle applicaties op je smartphone doorgespeeld en weergegeven op de LG G Watch. Ook maakt de G Watch gebruik van stemherkenning via “Oké Google”. Daar de LG G Watch het eerste toestel op de Nederlandse markt is met Android Wear, loopt men nog wel tegen wat kinderziekten aan. Zo wordt de Nederlandse taal nog niet, of zeer beperkt, ondersteund door de spraakherkenningsfeature. Niet alle functies zijn nog toegankelijk middels Nederlands gesproken commando’s. Engelstalige commando’s werken vrijwel feilloos, maar ondersteuning in andere talen laat voorlopig nog even op zich wachten.

De kosten voor de LG G Watch bedragen bij lancering 199 euro, al zijn er combinatiedeals waarbij deze smartwatch gratis wordt verstrekt in combinatie met de nieuwe LG G3 smartphone.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Pics LG G Watch 3

Review van de LG G Watch

Bekijk ook Algemene informatie over de LG G Watch Specificaties van de LG G Watch ...

Geef een reactie