Breaking News
Home - Smartwatch - LG - LG G Watch R - Algemene informatie over de LG G Watch R

Algemene informatie over de LG G Watch R

LG G Watch RDe LG G Watch R is een welkome aanvulling in het gamma van LG. Het betreft wederom een Android Wear-based smartwatch, ditmaal met een mooie, klassieke ronde vormgeving met een masculiene uitstraling. Qua designfilosofie heeft LG de klassieke mannenhorloges ook als uitgangspunt genomen lijkt het.

De klokbehuizing is van roestvrij staal en de becijfering om de seconden aan te geven is mooi verwerkt in het staal. Verder wordt een lederen horlogeband meegeleverd die robuust aandoet. Deze horlogeband wordt overigens customizable. Ook customizable is de layout van het scherm en de klok, met diverse kleurstellingen en patronen die vertoond kunnen worden.

De LG G Watch R heeft een enigszins plomp voorkomen, al is dit een euvel waar vele smartwatches mee kampen. Om een stevige mannenpols zal dit in elk geval niet storend zijn, al zal een dergelijk horloge om een ranke vrouwenpols al snel wat overdreven lomp aandoen.

Met de LG G Watch R probeert LG de enigszins valse start van de vorige, vierkante LG G Watch wat goed te maken. Zo zou de de batterijduur verbeterd zijn en zou het scherm beter afleesbaar moeten zijn bij fel zonlicht. Als het goed is zijn ook de corrosieproblemen opgelost.

De datum waarop de LG G Watch R in de winkel ligt is nog niet bekend, al weten we wel dat het voor eind 2014 zal zijn. Ook over de prijs weten we nog niets met zekerheid, al gaan er speculaties over een bedrag van 299 euro.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

LG G Watch R 2

Foto’s van de LG G Watch R

De volgende fotocollage geeft een beeld van hoe de LG G Watch R eruitziet. De ...

Geef een reactie