Breaking News
Home - Smartwatch - Kairos - Kairos SSW 158 - Algemene informatie over de Kairos SSW 158

Algemene informatie over de Kairos SSW 158

Kairos SSW 158 klein

Uit de stal van Kairos komen top-end smartwatches die een hybride-techniek huisvesten waarin traditionele machinische componenten worden gecombineerd met moderne digitale toepassingen. De smartwatches van Kairos zijn onmiskenbaar te herkennen als zijnde Kairos; het design is oogstrelend mooi en de klasse van deze horloges valt niet te ontkennen. Het display is van kristal saffier, de behuizing van stainless steel en het geheel wordt gecompleteerd met een lederen horlogeband.

Men kan tekstberichten, e-mails en telefoontjes ontvangen op het display van de Kairos watches. Ook notificaties op sociale media kunnen worden weergegeven op het saffieren display. Middels het display kunnen eveneens toepassingen op de smartphone worden aangestuurd, zoals de fotocamera en de audioplayer. Ingebouwd zit een functie die lichaamsactiviteit monitort, onder meer het aantal gezette stappen en het aantal calorieën dat men heeft verbrand.

Voorlopig ondersteunen de Kairos horloges de Nederlandse taal nog niet. Het meerendeel van de gebruikers in ons land zal zich waarschijnlijk bedienen in het Engels. Naast het Engels zijn andere talen die momenteel ondersteund worden Frans, Chinees, Spaans, Japans, Koreaans, Russisch en Arabisch.

Wat vrij uniek is is dat de horloges van Kairos zowel compatibel zijn met Android als met iOS. Ook de beoogde batterijduur is uitzonderlijk (5 tot 7 dagen), ondanks de beperkte batterijcapaciteit van slechts 180 mAh. Door de hybride-technologie wordt de tijd niet digitaal, maar mechanisch weergegeven, hetgene de batterijduur ten goede komt.

Er is keuze uit twee verschillende modellen, waarbij het voornaamste verschil het mechanische aandrijfmechanisme is. Om te beginnen is er de MSW 115, met een Japans Miyoto aandrijfmechanisme. Deze zal verkrijgbaar zijn in de kleurstellingen metaal, goud en matzwart.
Historisch gezien zijn het toch de Zwitsers die de grootste expertise en kennis in huis hebben waar het het fabriceren van klokwerken betreft. Kairos heeft de gerennomeerde Zwitserse fabrikant SOPROD daarom ingeschakeld om het mechanische aandrijfmechanisme van de Kairos SSW 158 te ontwikkelen. De SSW158 is het topmodel van Kairos, eveneens leverbaar met een metalen, gouden of matzwart design.

Zoals het er nu uitziet komt de MSW 115 pas eind dit jaar, rond december 2014, in omloop. In maart 2015 volgt de SSW 158.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Pics Kairos SSW 158 3

Review van de Kairos SSW 158

Later dit jaar verwachten wij de Kairos SSW 158 in handen krijgen voor een eerste ...

Geef een reactie