Breaking News
Home - Smartwatch - Asus - Asus Zenwatch - Algemene informatie over de Asus Zenwatch

Algemene informatie over de Asus Zenwatch

Asus introduceerde in september 2014 de Zenwatch. Deze symbiotische naamgeving zagen we ook al terug in de Zenbooks, de benaming die Asus hanteert voor haar ultrabooks (high-end laptops). Als de bouwkwaliteit van deze Zenbooks een indicatie is voor de kwaliteit die de Zenwatch biedt, dan hebben we te maken met een topkwaliteit smartwatch.

De Zenwatch wordt een Android Wear-based smartwatch met een 1.63 inch display in 320 x 320 p resolutie. Intern zit een 1.2 GHz Snapdragon 400-processor en het werkgeheugen bedraagt 512 MB. Het scherm is gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glas, al is dat tegenwoordig al geen exclusiviteit meer in dergelijke elektronica.

Qua design wordt ingezet op een rechthoekig scherm met een lichte buiging in het glas. De klokbehuizing is van zilvergetint roestvrijstaal en het polsbandje is van leder.
Zenwatch

De batterij heeft een capaciteit van 396 mAh waarmee men in theorie langer dan een dag vooruit zou moeten kunnen. Andere leuke toepassingen zijn een waterdichte afwerking, al wordt zwemmen met de Zenwatch niet aangeraden (een wandeling in de regen moet geen probleem zijn echter). De Zenwatch heeft bewegingssensoren, een hartslagmeter en diverse health applicaties zijn door Asus reeds ontwikkeld.

De Zenwatch wordt bruikbaar in combinatie met Android smartphones die draaien op Android 4.3 of daarboven en de Zenwatch biedt mogelijkheden om van afstand opdrachten door te geven aan de smartphone (denk aan ontgrendelen van de telefoon of het maken van foto’s).

Richtprijs voor de Zenwatch wordt 199 euro, wat op eerste oogopslag een erg schappelijke prijsstelling lijkt.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Asus zenwatch 4

Asus Zenwatch kopen: de beste deals

De Asus Zenwatch wordt naar verwachting eind 2014 leverbaar met een richtprijs van 199 euro. ...

Geef een reactie