Breaking News
Home - Nieuws - Virusscanner Bitdefender nu ook voor Android Wear

Virusscanner Bitdefender nu ook voor Android Wear

BitDefender-antivirusBitdefender heeft zojuist haar applicatie ge-update zodat de nieuwste versie compatibel is met Android Wear. Bitdefender kent een reeks toepassingen voor gebruik op een smartwatch die draait op Android Wear.

Een van de nieuwe toepassingen heet Scream. Met Scream kun je je middels je smartwatch geluidssignalen sturen naar je smartphone op het moment dat je deze niet kan vinden. Je telefoon zal het dus ‘uitschreeuwen’ om de aandacht te krijgen, zelfs als hij nog op stille modus staat. Scream wordt aangestuurd via een voice command, momenteel nog alleen in het Engels. Door simpelweg de vraag “Where’s my phone?” te stellen aan je Android Wear smartwatch, treedt de applicatie in werking.

Een tweede toepassing van Bitdefender is dat er een waarschuwingssignaal optreedt wanneer je te ver weg raakt van je smartphone en de bluetoothverbinding met je smartwatch verloren dreigt te gaan. Je smartwatch zal dan even vibreren om je te waarschuwen.

En uiteraard beschermt Bitdefender je device voor virussen, trojans, malware en spyware. Updates aan de anti-virussoftware vinden automatisch plaats en zal geregeld background checks uitvoeren. Daarnaast kan je ook handmatig je toestel scannen.
bitdefender-antivirus-free-banner

Ook heel cool is App Lock. Met App Lock kan je een selectie maken van de apps op je toestel, om deze te beveiligen met een extra wachtwoord. Dus als je je smartphone een keertje op een onbewaakt moment laat liggen en iemand probeert toegang te krijgen tot een applicatie, kan de toegang dus geweigerd worden middels App Lock. Erg handig voor die vervelende vrienden die een dergelijk onbewaakt moment normaalgesproken zouden gebruiken om een suffe social media update te plaatsen op jouw account. Dat is nu dus verleden tijd! Maar ook tegen serieuzere dreigingen biedt App Lock dus een extra laag van bescherming buiten de standaard telefoonvergrendeling (bij diefstal bijvoorbeeld).

Bitdefender heeft ook een privacy advisor functie. Hiermee worden de applicaties die er op je telefoon staan in de gaten gehouden met betrekking tot de activiteiten die ze uitvoeren en data die ze ophalen en verzenden. Sommige applicaties hebben er namelijk een handje van zonder jouw medeweten data te downloaden of info delen vanaf jouw telefoon. Hier steekt Privacy Advisor dus een stokje voor.

En ten slotte is er nog de verbeterde anti-diefstal functie. Via de website van Bitdefender kun je je een kwijtgeraakt of ontvreemd toestel blokkeren, lokaliseren middels gps, alarmsignalen laten afspelen en de internettoepassingen laten blokkeren. Je kunt zelfs meeluisteren met je telefoon en je krijgt een waarschuwingsbericht zodra de SIM-kaart wordt vervangen.

 

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek ...

Geef een reactie