Breaking News
Home - Nieuws - Samsung en LG tonen nieuwe smartwatches

Samsung en LG tonen nieuwe smartwatches

Beide merken komen deze week met de mededeling een nieuwe smartwatch te introduceren. Samsung komt met de de Gear S en LG introduceert de G Watch R.

Samsung Gear S

Samsung gebruikt wederom besturingssysteem Tizen, dat onlangs ontwikkeld werd voor de Samsung Gear 2. Het design heeft een vierkant scherm met een lichte buiging, zoals op de foto’s hieronder te zien is. Het scherm heeft een resolutie van 480 x 360 pixels en de processor bedraagt een 1GHz dualcore processor. De batterij heeft een laadcapaciteit van 300 mAh. De nieuwe Gear S hoeft niet meer per se in contact te staan met een smartphone, maar kan ook zelfstandig verbinding maken middels een 3G- of WIFI-netwerk. Mogelijk drukt dit wel de batterijduur van de Gear S, dus een meer generieke internetverbinding via de smartphone hoort ook nog gewoon tot de mogelijkheden.

Gear S van Sumsung

De Gear S projecteert een toetsenbord op het 2-inch scherm waarmee berichten kunnen worden getypt en biedt ook de mogelijkheid voor gesproken commando’s.

De prijs voor de Samsung Gear S zal in Nederland uitkomen op 399 euro. Hiermee positioneert Samsung zich in de hogere segmenten van de smartwatchmarkt.
Gear S

LG G Watch R

Deze LG smartwatch heeft een compleet ronde klokbehuizing welke een 1,3 inch display huisvest met 320 pixels in doorsnee. Het toestel zal draaien op Google’s Android Wear. Intern zit een Snapdragon 400-processor met 512 MB werkgeheugen en 4GB geheugenopslag. Deze processor kennen we al uit de LG G Watch.

De G Watch R is naar verluidt waterdicht en zal naar verwachting eind dit jaar verschijnen. Helaas is de prijsstelling nog niet bekend. Wel bekend is de eerste afbeelding, die hieronder te bezichtigen is.

LG G Watch R

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek ...

Geef een reactie