Breaking News
Home - Nieuws - Ritot smartwatch projecteert al je notificaties op je hand

Ritot smartwatch projecteert al je notificaties op je hand

Er blijven leuke concepten van smartwatches verschijnen. Ook een duit in het zakje doet de Ritot. Deze smartwatch projecteert de tijd, notifacties, inkomende oproepen en e-mails direct op je hand. Ritot claimt de eerste projectie-smartwatch te ontwikkelen die op deze wijze functioneert. Deze smartwatch werd aangemeld bij het crowdfundingnetwerk Indiegogo, waar door de inititiefnemers werd gehoopt 50.000 dollar bij elkaar te krijgen voor verder ontwikkeling van het horloge. Die doelstelling is gehaald, want inmiddels is al meer dan 500.000 dollar aan donaties toegezegd.

Proectie op hand

Tot op heden blijft het bij een concept. Ritot heeft nog geen werkend prototype kunnen demonstreren. Gezien de stormloop op het crodwfundingforum, lijkt het plausibel dat de Ritot projectie-smartwatch doorontwikkeld zal worden tot een daadwerkelijk prototype. In elk geval is het plan om het horloge compatibel te maken met zowel Windows Phone, Android en iOS.

Ritot displayDe Ritot projecteert lichtstralen middels een pico-projector op de bovenzijde van de hand. Standaard wordt op deze wijze de actuele tijd weergegeven op je hand. Wanneer het horloge echter wordt gekoppeld aan je smartphone, zal het vibreren wanneer een notificatie wordt ontvangen, waarna desbetreffende notificatie op je hand wordt geprojecteerd. In principe werkt dit horloge dus net als vele smartwatches, met als belangrijkste onderscheidende feature dat het display je eigen hand is i.p.v. een saffieren scherm zoals bij de meeste andere smartwatches. Om een notificatie niet meer weer te geven, kan je kortstondig met je hand schudden, of 10 seconden wachten waarna de notificatie automatisch verdwijnt.

Als de ontwikkeling doorgang kan vinden zoals beoogd, komen er twee modellen; een robuuste aluminium versie en een afgeslankte, plastic sportversie. De aluminium versie komt er naar verluidt in 4 verschillende maten en 4 kleuren (wit, zwart, zwart-goud en bruin-goud). De sportversie zou in de kleuren zwart, wit, groen, geel, blauw en rood beschikbaar komen. Het beoogde kostenplaatje bedraagt in Amerika rond de 120 dollar en begin 2015 zouden de eerste exemplaren geleverd moeten gaan worden. Ze zullen worden geleverd met een draadloze oplader.

Verschillende Ritot's

Leuk detail: tijdens het opladen kan je middels het batterijstation selecteren in welke kleur de notificaties door het horloge op je hand worden geprojecteerd. Er komt keuze uit 20 verschillende kleuren.

Ritot opladen

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek ...

Geef een reactie