Breaking News
Home - Nieuws - Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek aan interesse bij consumenten aanleiding was om geen nieuwe smartwatches te ontwikkelen. Dit blijkt uit een rapport dat door Tweakers werd ontdekt. Veel is er nog niet bekend, behalve dat de smartwatch het typenummer W280 kent en een rond display heeft.

De ontdekking van het rapport is opvallend omdat meerdere fabrikanten, inclusief LG, in 2016 nog verkondigden momenteel weinig te zien in de ontwikkeling van nieuwe smartwatches. De industrie worstelt met achterblijvende populariteit van de smartwatch, en kan deze impasse maar moeilijk doorbreken.

Het rapport geeft inzicht in de connectiviteit van de nieuwe smartwatch; zo kan men ervan uitgaan dat de smartwatch beschikt over 2G (GSM), 3G (UMTS) en 4G (LTE) ondersteuning. Ook kan het horloge draadloos opgeladen worden en draait het naar alle waarschijnlijkheid op Android Wear.

Helaas zijn er geen foto’s en laten die ook nog wel even op zich wachten; LG hult het hele project in geheimzinnigheid. Alhoewel, er is ook een kans dat LG met de introductie van Android Wear 2.0 in februari plaatsvindt gelijktijdig met de release van Android Wear 2.0 (de nieuwe versie van het besturingssysteem voor smartwatches dat werd ontwikkeld door Google). Wij zijn erg benieuwd of LG de wat slapende smartwatchmarkt wat leven in kan blazen met dit model.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Kairos MSW 115 alle 3 de modellen

Meer dan 3 miljoen Nederlanders van plan komend jaar een smartwatch te kopen

Nederlanders beginnen warm to lopen voor de nieuwe generatie smartwatches. Maarliefst 19 procent van de Nederlanders ...

Geef een reactie