Breaking News
Home - Nieuws - Corrosieproblemen voor LG G Watch

Corrosieproblemen voor LG G Watch

De LG G Watch schijnt volgens diverse bronnen te kampen met wat corrosieproblemen. Het betreft de connectoren aan de achterzijde van het horloge die verantwoordelijk zijn voor het opladen van het horloge. Feitelijk maakt dit de aangetaste horloges onbruikbaar, daar de accu van desbetreffende horloges in deze gevallen niet meer opgeladen kan worden.Onafhankelijke bronnen zeggen dat de aftermarket-service van LG in deze kwestie te wensen over laat. Een woordvoerder van LG zou hebben gezegd dat de corrosieproblemen de fabrikant niet aan te rekenen zijn en dat het niet aan hun product ligt. Toch lijkt het inmiddels om een structureel probleem te gaan en niet om slechts één of enkele incidenten.

Corrosie betreft de aantasting van materialen doordat hun omgeving op ze inwerkt, in het bijzonder door elektrochemische reacties.

Een voorbeeld van corrosie op een bout
Een voorbeeld van corrosie op een bout

Deze elektrochemische reacties zouden in het geval van de LG G Watch wel eens de uitwerking van zweet op de materie kunnen zijn. Mogelijk helpt het afplakken van de connector-pins, al is dit natuurlijk geen structurele oplossing voor het probleem.

Consumenten die soortgelijke problemen met hun LG G Watch ondervinden wordt aangeraden contact te zoeken met LG. Zolang er genoeg meldingen binnenkomen zal LG haar houding waarschijnlijk versoepelen, het boetekleed aantrekken en gebruikers tegemoet komen.

 

 

 

 

 

 

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek ...

Geef een reactie