Breaking News
Home - Nieuws - Asus presenteert de Zenwatch

Asus presenteert de Zenwatch

Heugelijk nieuws in de hoedanigheid dat ook Asus heeft aangekondigd met een smartwatch te komen. Het betreft de Asus Zenwatch. De naamgeving is in lijn met de laptops van het merk (Zenbooks). Verder pakt Asus uit met de introductie van haar eerste tablet en twee nieuwe laptopmodellen.

De Zenwatch wordt een Android Wear-based smartwatch met een 1.63 inch display in 320 x 320 p resolutie. Intern zit een 1.2 GHz Snapdragon 400-processor en het werkgeheugen bedraagt 512 MB. Het scherm is gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glas, al is dat tegenwoordig al geen exclusiviteit meer in dergelijke elektronica.

Qua design wordt ingezet op een rechthoekig scherm met een lichte buiging in het glas. De klokbehuizing is van zilvergetint roestvrijstaal en het polsbandje is van leder.
Zenwatch

De batterij heeft een capaciteit van 396 mAh waarmee men in theorie langer dan een dag vooruit zou moeten kunnen. Andere leuke toepassingen zijn een waterdichte afwerking, al wordt zwemmen met de Zenwatch niet aangeraden (een wandeling in de regen moet geen probleem zijn echter). De Zenwatch heeft bewegingssensoren, een hartslagmeter en diverse health applicaties zijn door Asus reeds ontwikkeld.

De Zenwatch wordt bruikbaar in combinatie met Android smartphones die draaien op Android 4.3 of daarboven en de Zenwatch biedt mogelijkheden om van afstand opdrachten door te geven aan de smartphone (denk aan ontgrendelen van de telefoon of het maken van foto’s).

Richtprijs voor de Zenwatch wordt 199 euro, wat op eerste oogopslag een erg schappelijke prijsstelling lijkt.

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

Nieuwe smartwatch van LG in aantocht?

LG komt waarschijnlijk met een nieuwe smartwatch, ondanks eerdere claims van het bedrijf dat een gebrek ...

Geef een reactie