Breaking News
Home - Algemene informatie over smartwatches - Wat is een smartwatch precies?

Wat is een smartwatch precies?

Tokyo FlashEen smartwatch is een horloge met daarin de nieuwste technologie verweven. Naast dat je er uiteraard de tijd en datum van kan aflezen, zijn moderne smartwatches voorzien van kleine supercomputers met vergelijkbare technieken en innovaties zoals die in smartphones terug te vinden zijn.

Smartwatches complementeren veelal het gebruik van een smartphone en men kan er applicaties op draaien, mee interacteren met sociale media, berichten mee ontvangen en versturen, radio of muziek op luisteren, ermee navigeren via satellietnavigatie en nog veel meer. Door smartphone en smartwatch aan elkaar te koppelen via bluetooth, kan je met smartwatches veelal ook je telefoon opnemen of mensen bellen.

De ontwikkelingen op de smartwatchmarkt beginnen momenteel echt in beweging te komen. Het gebruik van smartwatches staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen zullen vanaf nu razendsnel gaan sinds de grote spelers op de elektronicamarkt hebben besloten in te stappen in fenomeen smartwatch. Giganten als Samsung, Apple, LG en Google hebben reeds smartwatches gelanceerd of staan op het punt dat in de nabije toekomst te doen. Daarnaast zijn er ook veel relatief kleinere fabrikanten die werken aan verrassende nieuwe smartwatches.  Dat betekent tegelijkertijd dat er veel spannende en innovatieve releases aan zitten te komen in de nabije toekomst.

Op deze website zullen we de nieuwste smartwatches bespreken, deze onderwerpen aan kritische reviews en ze onderling vergelijken zodat jij als consument een weloverwogen beslissing kan maken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartwatch.

 

About David Janssen

David Janssen is redacteur op Smartwatchgids.com. Hij is al jaren actief op de redactie van verschillende technologie-blogs. Zijn voorliefde voor technologie en kritische blik worden al jaren door vele lezers gewaardeerd.

Check Also

render1-1

Wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst?

Men zou kunnen stellen dat de eerste generatie volwaardige smartwatches zijn intrede maakte in 2013. ...

Geef een reactie